PESÄLLE tappio jatkoajalla sarja-avauksessa – Parru HT vei voiton Spa Areenalta

PESÄN kauden sarja-avaus Spa Areenalla päättyi jatkoaikatappioon lappeenrantalaiselle Parru HT:lle maalein 4-5 (2-1,0-2,2-1,0-1).

Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue PESÄ, kun Samuli Vuokniemi viimeisteli seuran historian ensimmäisen maalin III-divisioonassa jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, ajassa 0.52. Syötön Vuokniemen maaliin tarjoili Juuso Järvinen.

Seuraava maali oli puolestaan vieraiden käsialaa. Parru HT tasoitti lukemiksi 1-1 Teemu Tiittasen maalilla, kun ottelua oli pelattu 14.42.

Erän loppupuolella PESÄ pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla, kun Parru HT:n Juuso Vesala ja ja Jere Eskola ottivat rangaistukset minuutin välein. Johtomaalin 2-1 viidella kolmea vastaan laukoi Teemu Tanttu peliajassa 17.24, Samuli Vuokniemen ja Akseli Raution esityöstä.

Vierasjohdon vuoro oli, kun toista erää oli ehditty pelata reilut kaksi minuttia Parru HT:n Juho Reinikainen tasoitti lukemiksi 2-2. Toinen erä oli Parru HT:n hallintaa ja PESÄ oli ajoittain suurissa vaikeuksissa omassa päässä. Tilannetta vaikeutti entisestään kotijoukkueen kolme perättäistä kaksiminuuttista. Olli Friman PESÄN maalilla torjui erässä yhteensä 19 kertaa, ja piti joukkueensa mukana pelissä. Parru HT teki lopulta, pelitilanteisiin nähden ansaitun, johtomaalin 2-3. Aleksi Haverila onnistui ohittamaan Frimanin ajassa 37.19.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut kotijoukkue, ja se ottikin pelin haltuun sekä haki vimmatusti tasoitusta. Jimi Nupponen ei vielä ajassa 45.00 onnistunut rangaistuslaukauksessaan, mutta jatkoa seurasi. Vitaly Raijas laukoi numeroiksi 3-3 hyvän vaihdon päätteeksi Elias Holopaisen syötöstä pelikellon näyttäessä aikaa 45.42.

Antti Lohen istuessa laitataklauksesta saamaansa 2+10 minuttista PESÄ siirtyi 4-3 johtoon alivoimalla Teemu Tantun tarkan laukauksen painuessa Parru HT:n maaliin. Maali oli Tantulle ottelun toinen, ja syöttäjänä osumassa oli Tomi Anttonen.

Parru HT ei kuitenkaan taipunut, vaan tuli tasoihin Joni Hyttisen maalilla, kun ottelua oli pelaamatta vajaa kolme minuttia. Lukemista 4-4 lähdettiin jatkoajalle PESÄN pelatessa ylivoimalla Parru HT:n Joona Jokelan otettua kaksiminuuttisen ajassa 59.41.

PESÄLLÄ oli jatkoajan alussa paikkansa, mutta maalia ei saatu aikaan. Parru HT puolestaan iski välittömästi joukkueen tultua täysilukuiseksi. Ottelun ratkaisusta vastasi Teemu Tiittanen illan toisella osumallaan ajassa 62.56.

Näin PESÄLLE sarja-avauksesta pistetili auki ja saaliksi yksi sarjapiste voiton kuitenkin matkatessa Parru HT:m mukana Lappeenrantaan.

Yleisöä Spa Areenan lauantai-illassa, kotijoukkueen sarja-avausta todistamassa, oli 94 henkeä

PESÄ pelaa seuraavan kerran lauantaina 10.10. Kotkassa, kun vastaan asettuu Piranha’s.

Teksti: Tomi Sillanvuo
Kuvat: Aaro Nuoramo